Terinka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
5 lžic med
2 balíčky sušenky
250 ml smetana ke šlehání
500 ml řecký jogurt
500 g kompotované meruňky nebo broskve

Postup přípravy receptu

  1. Formu na terinu (objem minimálně 1 litr) vyložíme potravinářskou fólií.

  2. V míse smícháme jogurt s medem a kůrou z jednoho citronu. Vyšleháme šlehačku dotuha a opatrně vmícháme do jogurtové směsi.

  3. Ovoce nakrájíme na malé kousky a sušenky rozdrobíme co nejjemněji to jde. Nepoužíváme máslové sušenky! Do formy postupně vrstvíme jogurt, sušenky, ovoce, jogurt, sušenky, ovoce a zbytek jogurtu.

  4. Terinku přikryjeme fólií a dáme do mrazáku alespoň na 5 hodin.

  5. Před podáváním necháme terinku minimálně čtvrt hodiny mimo mrazák i formu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!