Terinka z vepřového se zelným salátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl vejce petrželka 1 ks cibule pažitka tymián 1 ks mrkev 1 ks mrkev kapary estragon oregano bobkový list nové koření olivový olej nakládané okurky 1 balíček bílé zelí černý pepř červený vinný ocet bílý vinný ocet rostlinný olej dijonská hořčice 1 ks řapíkatý celer 1 ks vepřové koleno mletý černý pepř 2 ks vepřové nožičky
Postup Terinka z vepřového se zelným salátem
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce se studenou vodou dáme vařit nožičky a kolínko. Okořeníme solí, černým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přidáme také stroužek česneku, stonek řapíkatého celeru, mrkev a půlku cibule. Přikryjeme pokličkou a vaříme do měkka
V hrnci orestujeme na oleji nasekanou cibulku. Maso z vývaru vyjmeme a obereme od kostí. Tučné části rozsekáme v robotu spolu s orestovanou cibulkou a pár lístky oregana a petrželkou. Libové maso nakrájíme na malé kostičky a smícháme s ostatním. Na potravinovou folii přendáme směs a zabalíme do válečku. Nakonec zabalíme váleček ještě do alobalu a necháme v lednici ztuhnout asi tak dvě hodiny
Bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky, stejně tak mrkev. V míse promícháme a dochutíme solí a pepřem. Zakápneme olejem a vinným bílým octem. Chuť ještě doladíme nasekanou pažitkou a tymiánem
K terince připravíme také omáčku Gribich: do misky dáme kapku olivového oleje, sůl, pepř, lžičku dijonské hořčice. Přilijeme kapku červeného vinného octa, nasekanou cibulku, nakládané okurky nakrájené nadrobno, nasekané kapary, pažitku, petržel a estragon. Zamícháme, zvlhčíme olejem a nakonec vmícháme nasekané vejce uvařené natvrdo
Terinku podáváme se zelným salátem a omáčkou Gribich
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!