Terinka z vepřového se zelným salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
vejce
petrželka
1 ks cibule
pažitka
tymián
1 ks mrkev
1 ks mrkev
kapary
estragon
oregano
bobkový list
nové koření
olivový olej
nakládané okurky
1 balíček bílé zelí
černý pepř
červený vinný ocet
bílý vinný ocet
rostlinný olej
dijonská hořčice
1 ks řapíkatý celer
1 ks vepřové koleno
mletý černý pepř
2 ks vepřové nožičky

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce se studenou vodou dáme vařit nožičky a kolínko. Okořeníme solí, černým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přidáme také stroužek česneku, stonek řapíkatého celeru, mrkev a půlku cibule. Přikryjeme pokličkou a vaříme do měkka

  2. V hrnci orestujeme na oleji nasekanou cibulku. Maso z vývaru vyjmeme a obereme od kostí. Tučné části rozsekáme v robotu spolu s orestovanou cibulkou a pár lístky oregana a petrželkou. Libové maso nakrájíme na malé kostičky a smícháme s ostatním. Na potravinovou folii přendáme směs a zabalíme do válečku. Nakonec zabalíme váleček ještě do alobalu a necháme v lednici ztuhnout asi tak dvě hodiny

  3. Bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky, stejně tak mrkev. V míse promícháme a dochutíme solí a pepřem. Zakápneme olejem a vinným bílým octem. Chuť ještě doladíme nasekanou pažitkou a tymiánem

  4. K terince připravíme také omáčku Gribich: do misky dáme kapku olivového oleje, sůl, pepř, lžičku dijonské hořčice. Přilijeme kapku červeného vinného octa, nasekanou cibulku, nakládané okurky nakrájené nadrobno, nasekané kapary, pažitku, petržel a estragon. Zamícháme, zvlhčíme olejem a nakonec vmícháme nasekané vejce uvařené natvrdo

  5. Terinku podáváme se zelným salátem a omáčkou Gribich

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!