Losos s jemnou pepřovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 - 5 lžic vývar
3 lžíce smetana
2 lžíce bílé víno
olivový olej
1 špetka drcený tymián
limetková šťáva
1 - 2 lžičky nakládaný zelený pepř
2 porce losos bez kůže

Postup přípravy receptu

  1. Porce z lososa bez kůže omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a olejem. Necháme v chladu krátce rozležet

  2. Potom rybu vložíme do pečícího sáčku podlijeme 2 lžícemi vody, fólii uzavřeme, propícháme a pečeme při 195 °C přibližně 10 - 15 minut. Hotovou rybu uchováme na teple a výpek použijeme pro přípravu omáčky

  3. Na oleji prohřejeme usekaný nakládaný pepř, přilijeme víno, které za stálého míchání necháme odpařit. Přidáme vypečenou šťávu z lososa, několik lžic vývaru a nakonec šťávu zahustíme smetanou. Omáčku můžeme podle oblíbenosti ochutit špetkou tymiánu

  4. Lososa rozdělíme na porce, přelijeme jemnou pepřovou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je brokolice dušená na másle a pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!