Teplý těstovinový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks paprika
1 ks cibule
1 ks rajče
20 dkg těstoviny
1 ks okurka
20 dkg hranolky
hlávkový salát
mletý černý pepř
10-15 dkg drůbeží maso

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit těstoviny, špagety nebo motýlky do osolené vody.

  2. Zatím si dáme smažit hranolky a nakrájíme na jemno cibuli, okurku i sterilovanou, rajče a papriku. Můžeme přidat i kousek salátu nebo čínského zelí nakrájeného na proužky. Když jsou hranolky hotové, přidáme je k zelenině.

  3. Opečeme kostky drůbežího nebo vepřového masa, můžeme i uzeniny. Smícháme se scezenými těstovinami i zeleninou a přidáme trošku pepře, případně přisolíme. Můžeme přidat kousek másla, jídlo je kaloričtější, ale má výbornou chuť.

  4. Teplý těstovinový salát rozdělíme na talíře. Navrch položíme volské oko, můžeme lehce přelít kečupem (ale nemusíme) a posypeme cibulovou natí. Bez masa a se strouhaným sýrem je jídlo vhodné i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!