Pečené bůčkové biftečky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžíce olej
sůl
200 ml mléko
1 ks velká cibule
1 lžička plnotučná hořčice
olej na smažení
2 lžíce pikantní kečup
mletý černý pepř
600 g mletý vepřový bůček

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček umeleme a v míse promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a plnotučnou hořčicí. Maso zalijeme mlékem, vše řádně prohněteme a necháme v chladu do druhého dne odležet

  2. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a na oleji opečeme dozlatova. Vychladlou cibulku zapracujeme do odleželé masové směsi, ze které tvoříme mokrýma rukama biftečky o průměru asi 5 cm

  3. Bůčkové biftečky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 25 minut. V polovině pečení maso otočíme, potřeme tenkou vrstvou kečupu promíchaného s olejem a dopečeme

  4. Pečené bůčkové biftečky podáváme jako chuťovku s pečivem, čerstvou zeleninou a oblíbeným dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!