Teplý salát z cukety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 ks vejce
1 lžíce francouzská hořčice
1 ks větší cibule
2 ks větší sterilovaná okurka
1 ks středně velká cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Cuketu nakrájíme na kousky velké asi 1x1 cm.

  2. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, poté přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a rovněž necháme zesklovatět tak, aby kostky stále držely svůj tvar. Odstavíme z ohně.

  3. Připravenou cuketu nasypeme do servírovací mísy, osolíme, přidáme teplá (na kousky nakrájená) vejce a drobně pokrájené kyselé okurky.

  4. Teplý cuketový salát ochutíme hořčicí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!