Masové kuličky s omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
olej
sůl
1 ks menší cibule
250 ml masový vývar
100 g rajský protlak
3 plátky toastový chléb
mletý černý pepř
500 g libové vepřové maso
200 ml smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kostky a umeleme. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme na kostičky. Plátky toastového chleba namočíme do smetany a necháme v chladu vsáknout

  2. V míse promícháme umleté maso s namočeným chlebem, včetně smetany, v pastovitou hmotu. Osolíme a opepříme. Mokrýma rukama z masové hmoty tvoříme kuličky, které zvolna smažíme na oleji dorůžova. Hotové masové kuličky přendáme do pekáčku. Ve vzniklém výpeku necháme zpěnit cibulku, kterou zalijeme vývarem a vmícháme rajčatový protlak. Necháme přejít varem a podle chuti osladíme a osolíme

  3. Troubu předtopíme na 160 °C. Masové kuličky přelijeme rajčatovou omáčkou a necháme ještě 15 minut v troubě prohřát

  4. Kuličky z mletého vepřového masa v rajčatové omáčce podáváme podle chuti s těstovinami a sýrem nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!