Jednoduchý pivní štrúdl recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrst strouhanka 1 hrst rozinky 16 lžic pivo 1 hrst cukr krupice cukr moučka 1 lžička mletá skořice 300 g hladká mouka 3 ks větší jablko 1/2 kostky ztužený 100% tuk
Postup Jednoduchý pivní štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Mouku, nastrouhaný tuk a pivo zpracujeme. Těsto dáme na půl hodiny pod horký hrnek odpočívat
Na pomoučněném vále z těsta vyválíme tenkou placku, posypeme strouhankou a poklademe na plátky nakrájenými nebo nahrubo nastrouhanými jablky. Jablka posypeme rozinkami, skořicí a hodně pocukrujeme
Těsto svineme a potřeme rozpuštěným máslem. Jednoduchý pivní štrúdl vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova
Ještě teplý pivní štrúdl pocukrujeme, krájíme, až je vystydlý.