Jednoduchý pivní štrúdl recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrst strouhanka
1 hrst rozinky
16 lžic pivo
1 hrst cukr krupice
cukr moučka
1 lžička mletá skořice
300 g hladká mouka
3 ks větší jablko
1/2 kostky ztužený 100% tuk

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, nastrouhaný tuk a pivo zpracujeme. Těsto dáme na půl hodiny pod horký hrnek odpočívat

  2. Na pomoučněném vále z těsta vyválíme tenkou placku, posypeme strouhankou a poklademe na plátky nakrájenými nebo nahrubo nastrouhanými jablky. Jablka posypeme rozinkami, skořicí a hodně pocukrujeme

  3. Těsto svineme a potřeme rozpuštěným máslem. Jednoduchý pivní štrúdl vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova

  4. Ještě teplý pivní štrúdl pocukrujeme, krájíme, až je vystydlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!