Tatarský biftek ze sýru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 0.3 lžičky majoránka 1 lžíce kečup 1 ks šalotka 1 špetka cukr moučka 1 lžička plnotučná hořčice 1 ks sterilované okurky 150 g tvrdý sýr 1 lžička mletá sladká paprika 0.5 lžíce worcesterská omáčka 0.3 lžičky mletý černý pepř
Postup Tatarský biftek ze sýru recept
Postup přípravy receptu
-
Okurku, očištěnou cibuli a sýr nastrouháme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme. Cibuli, sýr a okurku dáme do misky a přidáme všechny ostatní suroviny.
Vše dokonale promícháme a podle chuti ještě dokořeníme, osolíme a přidáme špetku cukru. Opět promícháme a tatarský biftek ze sýru necháme zhruba hodinu uležet v lednici.
Tatarský biftek ze sýru podáváme s topinkami nebo čerstvým bílým pečivem. Do sýrového tataráku můžeme přidat i žloutek, jako do klasického tataráku.