Tatarský biftek ze sýru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.3 lžičky majoránka
1 lžíce kečup
1 ks šalotka
1 špetka cukr moučka
1 lžička plnotučná hořčice
1 ks sterilované okurky
150 g tvrdý sýr
1 lžička mletá sladká paprika
0.5 lžíce worcesterská omáčka
0.3 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Okurku, očištěnou cibuli a sýr nastrouháme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme. Cibuli, sýr a okurku dáme do misky a přidáme všechny ostatní suroviny.

  2. Vše dokonale promícháme a podle chuti ještě dokořeníme, osolíme a přidáme špetku cukru. Opět promícháme a tatarský biftek ze sýru necháme zhruba hodinu uležet v lednici.

  3. Tatarský biftek ze sýru podáváme s topinkami nebo čerstvým bílým pečivem. Do sýrového tataráku můžeme přidat i žloutek, jako do klasického tataráku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!