Domácí tatarský biftek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks česnek
sůl
2 ks žloutek
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
chléb
2 lžíce kečup
mletý pepř
3 ks sterilované okurky
tabasco
400 g hovězí svíčková
mletá sladká paprika
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Opečeme na oleji krajíce alespoň den starého chleba. Na malý talířek položíme několik oloupaných stroužků česneku na potření topinek

  2. Připravíme si maso, a to co nejpozději, ideálně těsně před konzumací. Dříve se používala zásadně pravá svíčková, která se škrabala nožem, aby neobsahovala vlákna. Dnes postačí dobrý elektrický mixér. Maso ale musí být opravdu hladké. Hovězí můžeme i namlít ručním mlýnkem, záleží na chuti strávníka

  3. Masovou směs můžeme předmíchat, doporučuji ale tento postup. Doprostřed talíře klademe maso. Do hromádky uděláme důlek, vložíme jeden žloutek. Kolem masa poklademe na hromádky sekanou kyselou okurku, velmi jemně sekanou cibuli, špetku soli (či v solničce vedle), papriky, pepře. Také po jedné lžíci kečupu a hořčice. Na stůl dáme dochucovadla jako worcesterskou omáčku a tabasco

  4. Každý strávník si tak do masa může zamíchat kolik jakých ingrediencí chce, maso se klade na topinky. Tatarák se tradičně zapíjí vodkou. Ingredience jsou uvedeny pro 2 osoby, pokud připravujeme tatarák jako předkrm, stačí 60-80 g masa na osobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!