Domácí tatarský biftek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks česnek sůl 2 ks žloutek 1 ks cibule 2 lžíce hořčice chléb 2 lžíce kečup mletý pepř 3 ks sterilované okurky tabasco 400 g hovězí svíčková mletá sladká paprika worcesterská omáčka
Postup Domácí tatarský biftek
Postup přípravy receptu
-
Opečeme na oleji krajíce alespoň den starého chleba. Na malý talířek položíme několik oloupaných stroužků česneku na potření topinek
Připravíme si maso, a to co nejpozději, ideálně těsně před konzumací. Dříve se používala zásadně pravá svíčková, která se škrabala nožem, aby neobsahovala vlákna. Dnes postačí dobrý elektrický mixér. Maso ale musí být opravdu hladké. Hovězí můžeme i namlít ručním mlýnkem, záleží na chuti strávníka
Masovou směs můžeme předmíchat, doporučuji ale tento postup. Doprostřed talíře klademe maso. Do hromádky uděláme důlek, vložíme jeden žloutek. Kolem masa poklademe na hromádky sekanou kyselou okurku, velmi jemně sekanou cibuli, špetku soli (či v solničce vedle), papriky, pepře. Také po jedné lžíci kečupu a hořčice. Na stůl dáme dochucovadla jako worcesterskou omáčku a tabasco
Každý strávník si tak do masa může zamíchat kolik jakých ingrediencí chce, maso se klade na topinky. Tatarák se tradičně zapíjí vodkou. Ingredience jsou uvedeny pro 2 osoby, pokud připravujeme tatarák jako předkrm, stačí 60-80 g masa na osobu.