Tatarský biftek recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
4 - 6 ks žloutek
2 lžíce hořčice
1 - 2 ks šalotka
600 g hovězí svíčková
2 lžíce dijonská hořčice
3 lžíce worcesterská omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso naškrábeme najemno ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej

  2. Cibuli očistíme a nasekáme úplně najemno. Do masa vmícháme obě hořčice, cibuli, worcesterskou omáčku a lehce opepříme. Podle chuti můžeme maso doplnit o pár kapek tabasca nebo jej naopak zjemnit asi 2 lžícemi whisky. Maso nesolíme. Každý si jej osolí podle chuti a navíc by maso pustilo šťávu

  3. K masu bychom měli být něžní a moc jej nemačkat. Svíčková je velmi křehká. Stačí míchat jen zlehka

  4. Z masa vytvarujeme bochánek, který necháme v lednici uležet. Pak maso rozdělíme podle osob do mističek a v každé vytvoříme důlek

  5. Do důlků vychlazeného masa vložíme žloutky a můžeme podávat

  6. K tataráku nesmí chybět topinky s česnekem, kapary nebo zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!