Jablečník s tvarohovou náplní recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
15 dkg máslo
1 kg jablko
3 lžíce voda
čokoláda
1/2 balíčku prášek do pečiva
12 dkg cukr moučka
20 dkg cukr moučka
16 dkg polohrubá mouka
1 kelímek jemný tvaroh
1 ks želatinový ztužovač od Dr. Oetkera

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na pekáček 30 x 40 dáme pečící papír a na něj rozložíme jablka

  2. Ušleháme žloutky s cukrem a vodou do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto nalijeme na jablka a dáme péct na 200 °C asi na 30 minut. Po upečení buchtu překlopíme na tácek s jablky nahoru a necháme vychladnout

  3. Mezitím si připravíme krém: Máslo s cukrem ušleháme, přidáme tvaroh a želatinový ztužovač, který připravíme podle návodu. Smícháme vše dohromady a natřeme na vychladlou buchtu

  4. Nakonec jablečník s tvarohovou náplní posypeme nastrouhanými čokoládovými hoblinkami. Jablečník před podáváním necháme v ledničce vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!