Jablečné tiramisu recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks žloutek
500 g jablko
3 lžíce cukr moučka
300 g mascarpone
1 ks vanilkový cukr
80 g polohrubá mouka
1 ks smetana ke šlehání
2 lžíce horká voda
1 špetka jedlá soda
175 g cukrářské piškoty
1 hrst holandské kakao
3 lžíce silná rozpustná káva

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme silnou rozpustnou kávu. Poté vyšleháme cukr, žloutky, horkou vodu a 3 lžíce vychladlé kávy. Zbytek kávy si uschováme na později. Přidáme mouku s jedlou sodou a vytvoříme poměrně tuhé těsto. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků

  2. Těsto pečeme v dortové formě při 170 - 180 °C, dokud není korpus hotový

  3. Nastrouhaná jablka promíchaná s vanilkovým cukrem vaříme v troše vody do změknutí a poté necháme vychladnout. Mezitím smícháme dva žloutky s 2 - 3 polévkovými lžícemi cukru moučka a utřeme ve vodní lázni. Směs necháme vychladnout, přidáme mascarpone a znovu našleháme. Poté opatrně přidáme našlehanou šlehačku a zchladlá jablka. Krém lehce zamícháme

  4. Vychladlý korpus vyklopíme a natřeme polovinou krému, poté poklademe cukrářskými piškoty, které pokapeme zbylou kávou, potřeme zbytkem krému a uhladíme. Dort necháme přes noc zchladnout a před konzumací dozdobíme holandský kakaem, popřípadě zbytkem mascarpone

  5. Jablečné tiramisu nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník při různých příležitostech s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!