Jablečné víno recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

voda
1/2 kg cukr krystal
3,7 l jablečný mošt
1 balíček vinné kvasinky
1/2 balíčku živná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z jablek si necháme v lisovně připravit mošt. Do 5 litrové láhve nalijeme 3,7 litru moštu, přisypeme cukr, kvasinky a živnou sůl. Láhev zaděláme celofánem s gumičkou tak, aby vzduch mohl unikat zevnitř, ale nemohl dovnitř. Šťávu necháme několik dnů kvasit

  2. Šťávu poté stočíme do jiné láhve, doplníme vodou až po hrdlo a zaděláme stejným způsobem. Můžeme použít i kvasné uzávěry. Takto připravené víno necháme kvasit ještě několik týdnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!