Tác s ovocem z drobenkového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
20 dkg hera
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
náplň
ovoce
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme hrnek mouky, heru a hrnek cukru. Zpracujeme v kousky a třetinu si dáme bokem na drobení.

  2. K základu přidáme vejce, mléko, mouku, prášek do pečiva a zpracujeme v těsto, ve kterém budou hrudky. Těsto rozložíme na plech vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou. Těsto poklademe ovocem a posypeme zbytkem odložené drobenky. Tác s ovocem z drobenkového těsta pečeme podle trouby asi 20 - 30 minut.

  3. Tác s ovocem z drobenkového těsta necháme vychladnout, podle chuti ocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!