Sýrový chléb s chřestem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
100 ml mléko
100 ml olivový olej
1 ks červená paprika
drcený kmín
1 lžíce drcený tymián
1 lžíce kypřící prášek do pečiva
200 g žitná mouka
250 g bílý chřest
100 g strouhaný ementál
20 ks černé olivy bez pecky

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme, odkrojíme tvrdé konečky a nakrájíme na špalíčky asi 2 - 3 cm dlouhé. Potom je vhodíme do vroucí osolené vody asi na 3 minuty. Poloměkký chřest vyjmeme a necháme okapat. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Sýr jemně nastrouháme. Olivy necháme okapat

  2. Mouku prosejeme, osolíme, promícháme s kypřícím práškem, drceným tymiánem a kmínem. Vejce rozšleháme s olejem a mlékem, přilijeme do ochucené mouky a připravíme hladké těsto, do kterého zapracujeme, olivy, chřest a papriku

  3. Chlebovou formu vymažeme olejem, vysypeme moukou a naplníme těstem

  4. Sýrový chléb s chřestem pečeme v předehřáté troubě při 190 °C přibližně 35 - 45 minut dozlatova. Upečený chléb vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout

  5. Sýrový chléb s chřestem můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k zeleninovým salátům či tvarohovým pomazánkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!