Sýrový chléb s chřestem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 100 ml mléko 100 ml olivový olej 1 ks červená paprika drcený kmín 1 lžíce drcený tymián 1 lžíce kypřící prášek do pečiva 200 g žitná mouka 250 g bílý chřest 100 g strouhaný ementál 20 ks černé olivy bez pecky
Postup Sýrový chléb s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme, odkrojíme tvrdé konečky a nakrájíme na špalíčky asi 2 - 3 cm dlouhé. Potom je vhodíme do vroucí osolené vody asi na 3 minuty. Poloměkký chřest vyjmeme a necháme okapat. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Sýr jemně nastrouháme. Olivy necháme okapat
Mouku prosejeme, osolíme, promícháme s kypřícím práškem, drceným tymiánem a kmínem. Vejce rozšleháme s olejem a mlékem, přilijeme do ochucené mouky a připravíme hladké těsto, do kterého zapracujeme, olivy, chřest a papriku
Chlebovou formu vymažeme olejem, vysypeme moukou a naplníme těstem
Sýrový chléb s chřestem pečeme v předehřáté troubě při 190 °C přibližně 35 - 45 minut dozlatova. Upečený chléb vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout
Sýrový chléb s chřestem můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k zeleninovým salátům či tvarohovým pomazánkám.