Sýrové kuličky 1 recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
150 g máslo
200 ml voda
60 g parmazán
100 g hladká mouka
olej na smažení
1/2 lžičky mletá sladká paprika
90 g sýr gruyére

Postup přípravy receptu

  1. Sýry nastrouháme a vejce mírně našleháme

  2. Mouku, mletou papriku a 1/2 lžičky soli prosejeme na papír na pečení. V rendlíku rozpustíme máslo, přilijeme vodu a opatrně zahříváme. Když tekutina začíná vřít, vsypeme do ní ochucenou mouku a rychle mícháme vařečkou, až se těsto přestane přichytávat na stěny rendlíku

  3. Rendlík odstavíme a těsto necháme 5 minut chladnout. Postupně do něj vmícháme vejce - možná nespotřebujeme všechna. Těsto by mělo mít tužší konzistenci, nesmí však být příliš husté. Vmícháme do něj sýr gruyére

  4. Slunečnicový olej rozehřejeme na teplotu 180-190 °C. Kostička veky zhnědne zhruba za půl minuty. Pomocí dvou lžiček tvarujeme z těsta kuličky, které smažíme 3 - 4 minuty dozlatova. Nadbytečný tuk odsajeme na papírových utěrkách. Hotové sýrové kuličky upravíme na mísu, posypeme nastrouhaným parmazánem a ještě teplé podáváme

  5. Zdroj: Rychle a snadno

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!