Pečená srnčí kýta se švestkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 400 ml mléko 100 g cibule 100 g sádlo 500 g veka perník na strouhání bobkový list nové koření 500 ml červené víno 150 g hrubá mouka 100 g anglická slanina 100 g anglická slanina 5 g petrželová nať 50 g sušené švestky 100 g švestková povidla 400 g kořenová zelenina mletý černý pepř 800 g vykostěná srnčí kýta
Postup Pečená srnčí kýta se švestkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vykostěnou srnčí kýtu srolujeme, svážeme provázkem, osolíme, opepříme a na sádle opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, orestujeme nakrájenou cibuli a zeleninu do zlaté barvy spolu s kořením
Zalijeme vínem, vložíme maso a pečeme přikryté v troubě při 180 °C do měkka. Měkké maso vyjmeme a vše z pekáče propasírujeme přes jemný cedník, přidáme povidla a zahustíme nastrouhaným perníkem
Orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a sušené švestky, přidáme do omáčky a dochutíme solí
Slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme. Smícháme spolu s vekou pokrájenou na kostičky, nasekanou kudrnkou, solí, pepřem, moukou, mlékem a vejcem a ze směsi vytvoříme knedlíky
Knedlíky zabalené v ubrousku vaříme 20 minut v páře
Pečenou srnčí kýtu se švestkovou omáčkou podáváme se špekovými knedlíky.