Pečená srnčí kýta se švestkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
400 ml mléko
100 g cibule
100 g sádlo
500 g veka
perník na strouhání
bobkový list
nové koření
500 ml červené víno
150 g hrubá mouka
100 g anglická slanina
100 g anglická slanina
5 g petrželová nať
50 g sušené švestky
100 g švestková povidla
400 g kořenová zelenina
mletý černý pepř
800 g vykostěná srnčí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěnou srnčí kýtu srolujeme, svážeme provázkem, osolíme, opepříme a na sádle opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, orestujeme nakrájenou cibuli a zeleninu do zlaté barvy spolu s kořením

  2. Zalijeme vínem, vložíme maso a pečeme přikryté v troubě při 180 °C do měkka. Měkké maso vyjmeme a vše z pekáče propasírujeme přes jemný cedník, přidáme povidla a zahustíme nastrouhaným perníkem

  3. Orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a sušené švestky, přidáme do omáčky a dochutíme solí

  4. Slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme. Smícháme spolu s vekou pokrájenou na kostičky, nasekanou kudrnkou, solí, pepřem, moukou, mlékem a vejcem a ze směsi vytvoříme knedlíky

  5. Knedlíky zabalené v ubrousku vaříme 20 minut v páře

  6. Pečenou srnčí kýtu se švestkovou omáčkou podáváme se špekovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!