Pečená selečí kýta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek sůl 1 ks celer rozmarýn 1 ks mrkev 1 ks petržel šalotky med bílé víno olivový olej mletý kmín mletý černý pepř 1 ks selečí kýta
Postup Pečená selečí kýta
Postup přípravy receptu
-
Vykostěnou selečí kýtu okořeníme solí, pepřem a mletým kmínem, prošpikujeme rozmarýnem. Kýtu svážeme provázkem
Do pekáče dáme přepůlenou mrkev, petržel, celer, paličku česneku a šalotky. Na zeleninu položíme maso, podlijeme bílým vínem, zakápkeme olivovým olejem, přikryjeme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi hodinku a půl
Po hodině z pekáče sundáme poklici a necháme kůži vypéct dozlatova. Můžeme ji také potřít troškou medu, bude krásně karamelizovaná
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!