Pečená selečí kýta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
1 ks celer
rozmarýn
1 ks mrkev
1 ks petržel
šalotky
med
bílé víno
olivový olej
mletý kmín
mletý černý pepř
1 ks selečí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěnou selečí kýtu okořeníme solí, pepřem a mletým kmínem, prošpikujeme rozmarýnem. Kýtu svážeme provázkem

  2. Do pekáče dáme přepůlenou mrkev, petržel, celer, paličku česneku a šalotky. Na zeleninu položíme maso, podlijeme bílým vínem, zakápkeme olivovým olejem, přikryjeme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi hodinku a půl

  3. Po hodině z pekáče sundáme poklici a necháme kůži vypéct dozlatova. Můžeme ji také potřít troškou medu, bude krásně karamelizovaná

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!