Švýcarský tvarohový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
náplň
2 ks vejce
30 g rozinky
250 g tvaroh
60 g cukr moučka
citronová šťáva
30 g pomerančová kůra
těsto
180 g máslo
1 ks žloutek
240 g hladká mouka
Postup Švýcarský tvarohový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla a žloutku vypracujeme na vále těsto, které necháme chvilku odpočinout.
Těsto rozválíme je v kolo a vložíme do koláčové formy. Tvaroh jemně prolisujeme, utřeme s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a šťávou. Vmícháme propláchnuté rozinky a drobně nakrájenou pomerančovou kůru, nakonec sníh z bílků a rozetřeme na připravené těsto. Švýcarský tvarohový koláč pečeme v středně vyhřáté troubě dorůžova.
Švýcarský tvarohový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat. Můžeme jej podávat i vlažný nebo teplý, ale bude se drolit.