Švýcarský pálený krém recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

160 g cukr
4 ks vejce
400 ml mléko
1 lžíce voda
2 lžíce škrob
300 ml smetana 33%

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s jednou lžící vody opatrně v hrnci zkaramelizujeme, pomalu ho zahříváme, až se rozpustí, a potom necháme pomalu zahřát do karamelové barvy. Když má krásnou světle hnědou barvu, zalijeme mlékem. Pozor, zpočátku prská. Trochu mléka necháme stranou. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, až se nám všechen karamel rozpustí

  2. Žloutky smícháme se zbytkem mléka a škrobem v misce. Zmírníme var na minimum a za stálého míchání přidáme směs žloutků se škrobem ke karamelu a lehce táhneme, jen asi 20 sekund. Odstavíme, dáme do misky a necháme v lednici vychladnout. Smetanu vyšleháme do husté konzistence. Vyšlehanou šlehačku opatrně smícháme s vychladlou karamelovou hmotou

  3. Švýcarský pálený krém podáváme jako výborný sladký dezert, co vždy každého svou chutí potěší

  4. Zdroj: Svět na pánvi aneb Cesta za Šéfkuchařskou čepicí, vydal Smart Press, 2012

  5. Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše je odrazem jeho kariéry - každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!