Svíčkové řezy po španělsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olivový olej
2 lžíce vinný ocet
1 lžíce čerstvá petrželka
2 lžíce suché sherry
4 ks steaky ze svíčkové
4 ks sardelová filátka
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sardelová filátka namočíme na hodinu do studené vody. Potom je osušíme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme ocet, sherry, olej, sůl a rozmačkaný česnek. Nakonec vmícháme sekanou petrželku a vše důkladně promícháme. Marinádu necháme krátce uležet.

  2. Do marinády dáme mírně naklepané steaky a necháme je minimálně hodinu marinovat. Potom je vyjmeme a grilujeme z obou stran.

  3. Svíčkové řezy po španělsku okořeníme čerstvě mletým pepřem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!