Hovězí svíčkové řezy s kaparovou krustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
20 g máslo
3 ks brambory
20 g kapary
1 svazek oregano
50 g parmazán
pepř
3 lžíce olivový olej
260 g hovězí svíčková
10 ks koktejlová rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Troubu nastavíme na horkovzdušnou funkci a rozehřejeme na 160 °C. Brambory oloupeme a rozčtvrtíme, rajčátka rozpůlíme

  2. Brambory dáme s 1 lžičkou soli do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a na středním ohni necháme vařit 20 minut doměkka

  3. Kapary důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nahrubo nasekáme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Lístky oregana otrháme ze stonků a polovinu lístků najemno nasekáme. Parmazán najemno nastrouháme

  4. V misce smícháme polovinu parmazánu s kapary, česnekem a lžící olivového oleje. Svíčkové řezy omyjeme, osušíme a každý plátek okořeníme 1/2 lžičkou soli a pepřem podle chuti

  5. Na pánvi rozehřejeme na silném ohni 2 lžíce olivového oleje, svíčkové řezy prudce opečeme, stačí 1 minutu z každé strany

  6. Poté svíčkové řezy položíme na plech vystlaný pečícím papírem, kaparovou směs rovnoměrně rozdělíme na horní stranu masa a lehce přitiskneme. Následně pečeme v troubě na střední teplotě 6 minut

  7. Mezitím si podusíme rajčátka na středním ohni 3 minuty, použijeme stejnou pánev. Rajčata okořeníme 1 lžičkou soli, občas zamícháme

  8. Uvařené brambory slijeme a zachytíme varnou vodu. Brambory a 50 ml varné vody vidličkou hrubě rozmačkáme. Přimícháme zbytek parmazánu a nasekané oregano. Okořeníme pepřem podle chuti

  9. Mačkané brambory umístíme na střed talíře. Svíčkové řezy položíme navrch a ozdobíme dušenými rajčátky a lístky oregana. Hovězí svíčkové řezy s kaparovou krustou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!