Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 dl vývar
1 lžička máslo
10 g dýně
pepř
5 g červená cibule
čerstvé bylinky
200 g rýže arborio
200 g hovězí svíčková z mladého býčka (očištěná)
30 g uzená panchetta

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozpůlenou dýni vydlabeme a zbavíme slupky. Dýni rozkrájíme na větší kusy cca 0,5 kg - 1 kg, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dýni vložíme do mírně předehřáté trouby při teplotě 120 - 140 °C a pečeme do změknutí

  2. Upečenou dýni vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Vychladlou dýni nastrouháme na hrubém struhadle a odebereme potřebné množství

  3. Z očištěné, chlazené hovězí svíčkové si ukrojíme 2 medailonky, každý o váze 100 g. Na pánvi orestujeme rýži, až zesklovatí. Zalijeme ji trochou vody a dusíme. Za občasného podlévání dusíme doměkka

  4. Na vysoké pánvi dozlatova orestujeme nakrájenou červenou cibuli a najemno nakrájenou panchettu. Podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme nastrouhanou dýni a podušenou rýži i s tekutinou. Rizoto nám začne krémovatět v důsledku vysokého obsahu škrobu v rýži. Přidáme hrst nadrobno nasekaných čerstvých bylinek a odstavíme

  5. Mezitím si na rozpálený gril položíme medailonky ze svíčkové, které osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Poté sejmeme maso z grilu a necháme chvíli odpočinout, aby se šťáva rozptýlila do celého masa

  6. Do horkého odstaveného rizota, které už nevaříme, přidáme hrudku vychlazeného másla a promícháme. Tím získá ke své krémovitosti jemnou máslovou příchuť a lesk

  7. Na talíř servírujeme dýňové rizoto, přidáme hovězí medailonky a ozdobíme čerstvými bylinkami. Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!