Silvestrovské masové řezy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
200 g šunka
2 lžíce solamyl
200 ml mléko
1/2 ks pórek
60 g eidam
450 g hovězí zadní
2 lžičky dijonská hořčice
350 g vepřová kýta
ostrý kečup
3 lžíce strouhaná houska
mletý černý pepř
2 balíčky listové těsto v plátu
sezamová semínka
1/2-1 lžičky koření čubrica
1 špetka drcený římský kmín

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky a spolu umeleme. Oloupaný česnek prolisujeme a očistěný pórek nakrájíme na velmi jemné proužky. Sýr nastrouháme najemno

  2. Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme kořením čubrica, kmínem, dijonskou hořčicí a prolisovaným česnekem. Vše zalijeme mlékem a spolu se sýrem, strouhankou a solamylem zpracujeme v hladkou masovou směs, kterou necháme v chladu asi 30 minut odpočinout

  3. Plát listového těsta poklademe polovinou šunky, tence potřeme kečupem a posypeme pórkem. Nyní naneseme vrstvu masové směsi, kterou uhladíme, potřeme kečupem, posypeme pórkem a poklademe druhou polovinou šunky. Vše zakryjeme druhým plátem listového těsta, okraje řádně uzavřeme, těsto propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem

  4. Masovou směs v listovém těstě pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 - 10 minut. Potom teplotu snížíme na 180 °C a ještě pečeme asi 20 minut dozlatova

  5. Vychladlou zapečenou masovou směs nakrájíme na kousky a podáváme jako chuťovku k vínu či pivu. Výborně však chutná i teplá zejména s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!