Svíčková bez mouky, octa a cukru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5-10 dkg slanina sůl 4 ks cibule 1 kelímek kysaná smetana 1 kelímek sladká smetana 1 balíček mražená zelenina pod svíčkovou podle chuti divoké koření
Postup Svíčková bez mouky, octa a cukru recept
Postup přípravy receptu
-
Do malého množství vody dáme vařit divoké koření, bobkový list, celý pepř, jalovec, nové koření, jak jsme zvyklí.
V jiném kastrolu vyškvaříme slaninu. Na ní necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme sáček mražené zeleniny pod svíčkovou, kterou restujeme. Vše osolíme, zalijeme vývarem z koření tak, aby vše bylo ponořeno. Povaříme už jen krátce. Svíčkovou odstavíme z ohně, přidáme smetanu sladkou, kysanou a dobře promixujeme ručním mixérem. Cibule a smetany omáčku zahustí i ochutí. Bez slaniny, s použitím oleje mohou svíčkovou i vegetariáni.
Svíčkovou bez mouky, octa a cukru podáváme jako klasickou svíčkovou. Můžeme použít na zbytky pečeného kuřete, sekanou, kuličky z mletého masa, nebo rychle restovaný plátek masa.