Svíčková bez mouky, octa a cukru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5-10 dkg slanina
sůl
4 ks cibule
1 kelímek kysaná smetana
1 kelímek sladká smetana
1 balíček mražená zelenina pod svíčkovou
podle chuti
divoké koření

Postup přípravy receptu

  1. Do malého množství vody dáme vařit divoké koření, bobkový list, celý pepř, jalovec, nové koření, jak jsme zvyklí.

  2. V jiném kastrolu vyškvaříme slaninu. Na ní necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme sáček mražené zeleniny pod svíčkovou, kterou restujeme. Vše osolíme, zalijeme vývarem z koření tak, aby vše bylo ponořeno. Povaříme už jen krátce. Svíčkovou odstavíme z ohně, přidáme smetanu sladkou, kysanou a dobře promixujeme ručním mixérem. Cibule a smetany omáčku zahustí i ochutí. Bez slaniny, s použitím oleje mohou svíčkovou i vegetariáni.

  3. Svíčkovou bez mouky, octa a cukru podáváme jako klasickou svíčkovou. Můžeme použít na zbytky pečeného kuřete, sekanou, kuličky z mletého masa, nebo rychle restovaný plátek masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!