Výborná svíčková recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
1 ks cibule
0,5 ks celer
1 hrst tymián
voda
1 ks citron
1 ks mrkev
1 ks petržel
450 g maso
5 lístků bobkový list
1 kelímek sladká smetana
světlá jíška
3 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno

  2. V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa (hovězí, vepřové nebo klidně i kuřecí). Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka. Podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme. Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout

  3. Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme. Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme. Nakonec vložíme prohřát maso

  4. Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem

  5. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!