Švestkový cheesecake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g povidla
120 g piškoty
350 ml smetana ke šlehání
30 ml kokosové mléko
70 g sekané ořechy
200 g sýr cottage
1 balíček želatina v prášku
na ozdobu
10 ks švestky

Postup přípravy receptu

  1. Sýr cottage dáme na sítko a necháme okapat. Želatinu rozpustíme ve 2 - 3 lžící vody a v mikrovlnce je při nižší teplotě zahřejeme.

  2. V misce smícháme kokosové mléko, sýr, povidla a sekané ořechy. Smetanu ušleháme a rychle ji spolu s želatinou vmícháme do sýrového základu. Vše dáme do dortové formy (průměr 22 cm), rovnoměrně rozprostřeme a poklademe piškoty.

  3. Švestkový cheesecake vložíme do lednice a necháme ho ztuhnout do druhého dne.

  4. Vychlazený švestkový cheesecake překlopíme na talíř, ozdobíme měsíčky čerstvých švestek, šlehačkou a můžeme podávat. Švestkový cheesecake vždy ukládáme na chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!