Houbový kuskus na rozmarýnu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
30 g cibule
1 šálek kuskus
1 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
4 lístky čerstvý rozmarýn
2 větvičky čerstvý rozmarýn
20 g sušené hříbky
1 šálek vařicí voda

Postup přípravy receptu

  1. Sušené hříbky namočíme na půl hodiny do malého množství vody. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Lístky čerstvého rozmarýnu očistíme a jemně pokrájíme

  2. Šálek kuskusu vysypeme do kastrůlku, zalijeme lžící oleje a promícháme. Zalijeme stejným množstvím vařící vody, přikryjeme pokličkou a necháme vodu zcela vsáknout.(Šálek o obsahu 1,5 dl)

  3. Na másle necháme zpěnit cibulku a česnek. Potom vmícháme houby i s výluhem a pokrájený rozmarýn. Osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme

  4. Takto připravené hříbky promícháme s kuskusem, podle potřeby ještě osolíme a prohřejeme

  5. Houbový kuskus podáváme ozdobený větvičkou čerstvého rozmarýnu. Vhodnou přílohou je jakýkoliv zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!