Houbový kuskus na rozmarýnu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
30 g cibule
1 šálek kuskus
1 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
4 lístky čerstvý rozmarýn
2 větvičky čerstvý rozmarýn
20 g sušené hříbky
1 šálek vařicí voda
Postup Houbový kuskus na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Sušené hříbky namočíme na půl hodiny do malého množství vody. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Lístky čerstvého rozmarýnu očistíme a jemně pokrájíme
Šálek kuskusu vysypeme do kastrůlku, zalijeme lžící oleje a promícháme. Zalijeme stejným množstvím vařící vody, přikryjeme pokličkou a necháme vodu zcela vsáknout.(Šálek o obsahu 1,5 dl)
Na másle necháme zpěnit cibulku a česnek. Potom vmícháme houby i s výluhem a pokrájený rozmarýn. Osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme
Takto připravené hříbky promícháme s kuskusem, podle potřeby ještě osolíme a prohřejeme
Houbový kuskus podáváme ozdobený větvičkou čerstvého rozmarýnu. Vhodnou přílohou je jakýkoliv zeleninový salát.