Sekaná s vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
máslo
strouhanka
4 - 5 plátků šunka
mléko
50 g sýr
2 lžíce kapie
3 ks žampiony
1 - 2 ks rohlík
mletý pepř
500 g mleté maso
teplá voda
3 ks vejce natvrdo
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso promícháme s předem namočeným rohlíkem v mléce, přidáme vejce, koření, sůl, trošku teplé vody a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi vyválíme na folii plát

  2. Vejce uvaříme natvrdo, sýr nastrouháme. Žampiony nakrájíme na plátky

  3. Na směs mletého masa poklademe plátky šunky, celá vejce, posypeme na proužky nakrájenou sterilovanou kapií a přidáme na másle orestované žampiony. Nakonec zasypeme sýrem a opatrně zamotáme

  4. Sekanou s vejcem přeneseme na plech a za občasného podlévání a přelévání výpekem upečeme

  5. Sekanou s vejcem podáváme nakrájenou na plátky s bramborem, bramborovou kaší. Můžeme podávat i zastudena s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!