Sekaná s vejcem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce máslo strouhanka 4 - 5 plátků šunka mléko 50 g sýr 2 lžíce kapie 3 ks žampiony 1 - 2 ks rohlík mletý pepř 500 g mleté maso teplá voda 3 ks vejce natvrdo čerstvá petrželka
Postup Sekaná s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso promícháme s předem namočeným rohlíkem v mléce, přidáme vejce, koření, sůl, trošku teplé vody a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi vyválíme na folii plát
Vejce uvaříme natvrdo, sýr nastrouháme. Žampiony nakrájíme na plátky
Na směs mletého masa poklademe plátky šunky, celá vejce, posypeme na proužky nakrájenou sterilovanou kapií a přidáme na másle orestované žampiony. Nakonec zasypeme sýrem a opatrně zamotáme
Sekanou s vejcem přeneseme na plech a za občasného podlévání a přelévání výpekem upečeme
Sekanou s vejcem podáváme nakrájenou na plátky s bramborem, bramborovou kaší. Můžeme podávat i zastudena s čerstvým chlebem.