Švestková retro omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g cukr
20 g máslo
2 lžíce rum
10 g hladká mouka
250 g sušené švestky
podle chuti
sůl
mletá skořice
citronová kůra
loupané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky povaříme, scedíme, vypeckujeme a přecedíme. Mandle oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  2. Ke švestkám přidáme cukr, trochu skořice, osolíme a přisypeme loupané a na nudličky nakrájené mandle. Pokud je švestková omáčka řídká, zahustíme ji světlou máslovou jíškou. Pro dochucení přidáme 2 lžíce rumu a trochu nastrouhané citronové kůry.

  3. Švestkovou retro omáčku podáváme k uzenému masu, ale hodí se i k jiným pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!