Švédské námořnické maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 kg brambory
3 ks cibule
1 hrst petrželová nať
100 ml portské víno
mletý černý pepř
600 g hovězí roštěná
podle potřeby
máslo na vymaštění

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na silnější plátky a cibuli na kolečka. Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dozlatova. Vyjmeme ji a v tomtéž tuku opečeme maso.

  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme přidáme maso a osmaženou cibulku, nahoru dáme zbylé brambory, osolíme, opepříme. Vše zalijeme vínem nebo sherry a výpekem rozředěným asi 250 ml vody. Přiklopíme a při 180 °C švédské námořnické maso dusíme 70 minut doměkka.

  3. Švédské námořnické maso ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!