Cizrnový hummus recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

česnek
sůl
300 g cizrna
olivový olej
citronová šťáva
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
pita chléb
tahini pasta

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji uvaříme v té samé vodě doměkka, trvá to asi 40 minut

  2. Cizrnu přecedíme a rozmixujeme spolu s pár stroužky česneku, solí a pepřem. Vznikne hrubá pasta, do které v této chvíli přidáme pastu jménem tahini, citronovou šťávu a podle potřeby trochu cizrnového vývaru. Pasta musí být krásně hladká

  3. Hummus naservírujeme na talíř, vytvoříme žlábek, do kterého nalijeme olivový olej a pastu ozdobíme mletou sladkou paprikou. Hummus podáváme s pita chlebem

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!