Cizrnové pyré recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

100 g slanina
olej
sůl
vývar
2-3 větvičky rozmarýn
250 g cizrna
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu den předem namočíme. Plátky slaniny podle potřeby nakrájíme na proužky široké asi 1 cm

  2. Na 3 lžících oleje zvolna opékáme slaninu spolu s celými větvičkami rozmarýnu tak dlouho, dokud slanina nepustí všechnu šťávu. Pak slaninu vyjmeme a na výpek s rozmarýnem vložíme nabobtnalou cizrnu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem do výše cizrny a zvolna dusíme doměkka. Během vaření můžeme podle potřeby přilévat vývar tak, aby v konečné fázi se tekutina téměř odpařila a cizrna byla zcela měkká. Několik kuliček si odložíme stranou na ozdobu a zbývající rozmixujeme do hladkého krému. Pyré podle chuti dosolíme a opepříme, popřípadě ředíme vývarem a teplé ihned podáváme

  3. Cizrnové pyré rozdělíme na porce, obložíme slaninou, ozdobíme kuličkami cizrny a rozmarýnem. Podáváme teplé jako přílohu k pečeným masům nebo rybám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!