Štrúdl s pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
45 g slanina
2 ks pórek
150 g eidam
4 ks šalotka
podle chuti
sůl
na potření
1 ks vejce
těsto
2 balíčky listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí nám výjdou 3 štrúdly. Nejprve si připravíme náplň. Pórek a šalotku nakrájíme na tenká kolečka. Sýr a slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Rozválíme si listové těsto a na něj poklademe pórek a šalotku. Na pórek nasypeme sýr se slaninou a osolíme. Těsto s náplní zabalíme do klasického štrúdlu a potřeme rozšlehaným vejcem.

  3. Štrúdl pečeme v předehřáté troubě při 200 °C, dokud nebude zlatý. Štrúdl průběžně potíráme vejcem. Jakmile štrúdl zezlátne, vyndáme z trouby a můžeme podávat.

  4. Štrúdl s pórkem podáváme ještě teplý jako hlavní chod nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!