Klasické zeleninové lečo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
2 ks vejce
2 ks cibule
6 ks velké rajče
50 g šunkový salám
mletý černý pepř
3 ks slovenská paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli dáme smažit

  2. Zatímco se cibule smaží, očistíme a na kostky nakrájíme papriku. Přidáme ji do hrnce. V případě, že paprika nepustí vodu, lehce podlijeme, přikryjeme a dusíme. Rajčata nakrájíme a přidáme už k mírně osmahnuté zelenině. Opepříme. Salám nakrájíme na kostičky a přidáme k ostatnímu. Když je paprika měkká, rozklepneme do hrnce vejce, důkladně zamícháme a povaříme, dokud se vejce nesrazí

  3. Klasické zeleninové lečo podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!