Štrůdl s pohankou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
1 ks vejce
strouhanka
4 ks jablko
1 ks tvaroh
mletá skořice
1 balíček listové těsto
pohanková lámanka
vanilková tresť (esence)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka zbavíme jádřince a dužinu nastrouháme. Ořechy nasekáme nahrubo

  2. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na 2 tenké pláty. Středy plátů lehce posypeme strouhankou

  3. V misce utřeme tvaroh, sůl, cukr a vanilku. Vzniklou směs natřeme na pláty vyváleného těsta - nebo spíš lžíci poklademe na strouhanku. Plát dále zasypeme suchou pohankou. Dále navrstvíme rovnoměrnou vrstvu jablek, zasypeme cukrem a skořicí, pokapeme olejem a plát stočíme a konce utěsníme

  4. Na plech položíme pečící papír a na něj opatrně přeneseme štrůdl - pozor, aby se při přenášení těsto neprotrhlo. Na plechu položený štrůdl ještě potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C

  5. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!