Pečený losos se smetanovým špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl máslo 1 ks cibule citronová šťáva 1 dl smetana ke šlehání 4 porce lososové filé bez kůže mletý černý pepř 450 g mražený listový špenát
Postup Pečený losos se smetanovým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa bez kůže omyjeme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Mražené špenátové listy necháme povolit a nakrájíme nahrubo
Na oleji zpěníme cibuli a česnek, vmícháme špenát, osolíme, opepříme a necháme podusit. Když šťáva vysmahne, vlijeme smetanu a prohřejeme. V pánvi na másle propečeme lososa z obou stran a můžeme podávat
Vhodnou přílohou k pečenému lososu se smetanovým špenátem jsou opečené brambory.