Pečený losos se smetanovým špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
1 ks cibule
citronová šťáva
1 dl smetana ke šlehání
4 porce lososové filé bez kůže
mletý černý pepř
450 g mražený listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa bez kůže omyjeme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Mražené špenátové listy necháme povolit a nakrájíme nahrubo

  2. Na oleji zpěníme cibuli a česnek, vmícháme špenát, osolíme, opepříme a necháme podusit. Když šťáva vysmahne, vlijeme smetanu a prohřejeme. V pánvi na másle propečeme lososa z obou stran a můžeme podávat

  3. Vhodnou přílohou k pečenému lososu se smetanovým špenátem jsou opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!