Středomořské topinky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 ks pórek
1 hrst bazalka
1 ks mozzarella
1 lžíce koření gyros
2 lžíce olivový olej
25 dkg mleté vepřové maso
mletý černý pepř
5 ks cherry rajčátka
6 plátků starší chleba

Postup přípravy receptu

  1. Krajíčky chleba rozpůlíme a opečeme nasucho v topinkovači

  2. Na olivovém oleji opražíme mleté maso, až se nám rozdrobí a opraží dorůžova. Přidáme nakrájený pórek, ochutíme solí, pepřem a kořením. Směs pražíme přibližně 10 minut a pak spojíme rozšlehanými vejci

  3. Topinky naskládáme na plech. Na každý dáme hromádku směsi. Na směs dáme kolečko mozzarelly a kolečko cherry rajčátka. Okořeníme bazalkou. Takto připravené středomořské topinky dáme na 10 minut zapéct do rozehřáté trouby

  4. Středomořské topinky podáváme se zeleninovým salátem a skleničkou červeného vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!