Pikantní sójový guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 - 4 ks brambory
1 lžíce majoránka
1,5 l voda
2 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
2 - 3 ks jarní cibulka
2 lžičky mletá sladká paprika
2 špetky mletý barevný pepř
1 kostka zeleninový bujon
mleté chilli
1 balíček sojové kostky
bylinková sůl
2 - 3 lžíce hraška

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka nebo nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nasekáme. Připravíme si ostatní suroviny

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cibulku osmahneme do zrůžovění. Přihodíme brambory, sojové kostky a orestujeme. Pak hrnec odstavíme z ohně, zasypeme mletou paprikou a zalijeme horkou vodou. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, kostku bujonu, česnek a špetku dvě mletého chilli. Sójový guláš s brambory povaříme 15 minut. Poté vmícháme hrašku (směs na zahušťování), majoránku a provaříme dalších 10 - 15 minut. Nakonec pikantní sójový guláš dochutíme, pokud je třeba. Bobkový list před podáváním vyjmeme

  3. Pikantní sójový guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem. Guláš ze sójového masa chutná ještě lépe, necháme-li ho pár hodin po uvaření odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!