Pikantní sójový guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 - 4 ks brambory 1 lžíce majoránka 1,5 l voda 2 ks bobkový list 1 lžíce olivový olej 2 - 3 ks jarní cibulka 2 lžičky mletá sladká paprika 2 špetky mletý barevný pepř 1 kostka zeleninový bujon mleté chilli 1 balíček sojové kostky bylinková sůl 2 - 3 lžíce hraška
Postup Pikantní sójový guláš
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka nebo nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nasekáme. Připravíme si ostatní suroviny
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cibulku osmahneme do zrůžovění. Přihodíme brambory, sojové kostky a orestujeme. Pak hrnec odstavíme z ohně, zasypeme mletou paprikou a zalijeme horkou vodou. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, kostku bujonu, česnek a špetku dvě mletého chilli. Sójový guláš s brambory povaříme 15 minut. Poté vmícháme hrašku (směs na zahušťování), majoránku a provaříme dalších 10 - 15 minut. Nakonec pikantní sójový guláš dochutíme, pokud je třeba. Bobkový list před podáváním vyjmeme
Pikantní sójový guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem. Guláš ze sójového masa chutná ještě lépe, necháme-li ho pár hodin po uvaření odležet.