Pikantní směs s bramboráčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks paprika
2 ks cibule
tymián
2 ks rajče
bazalka
2 lžíce grilovací koření
olivový olej
1 plátek anglická slanina
2 ks ostravská klobása
1 plátek vepřová krkovička
12 ks bramboráčky

Postup přípravy receptu

  1. Plátek masa pokrájíme na menší kostky, přidáme kolečka klobásy a na kousky nakrájenou slaninu. Směs dobře promícháme s grilovacím kořením a zakapeme olivovým olejem. Necháme ji chvíli v chladu uležet

  2. Dobře si nahřejeme pánev, pak na ni vsypeme připravenou směs. Občas ji promícháme, aby se dobře prohřála

  3. Necháme směs restovat a ve fritovacím hrnci si zatím rozpálíme olej na přípravu bramboráčků. Ty smažíme maximálně 5 minut - dozlatova

  4. Před koncem přípravy pikantní směsi přidáme na pánev trochu bylinek - tymián a bazalku, na proužky nakrájenou očištěnou cibuli, omytou a pokrájenou papriku a kousky omytých rajčat. Necháme jen chvíli prohřát, aby se zelenina moc nepřipékala a aby "nepovadla"

  5. S usmaženými bramboráčky pikantní směs podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!