Salát z červené řepy s bazalkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 stroužky česnek
sůl
1 špetka sůl
2 lžíce voda
1 lžíce olivový olej
1 - 2 lžičky citronová šťáva
1 hrst čerstvá bazalka
4 - 6 ks červená řepa
2 lžičky balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Řepu zbavíme kořenů a listů, bulvy očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vodě do změknutí (asi 40 minut, podle velikosti bulvy). Řepu po uvaření scedíme, necháme chvíli chladnout, bulvy oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka nebo půlměsíčky

  2. Šťávu z citronu rozmícháme s vodou, solí, cukrem a balzamikovým octem, nalijeme na pokrájenou řepu. Pokapeme olivovým olejem. Přidáme bazalku a prolisovaný česnek a vše promícháme. Můžeme přisolit, případně přisladit nebo i opepřit

  3. Salát z červené řepy s bazalkou necháme v chladu uležet. Podáváme studený. Chutná k zapečeným "šunkaflekům? a k pečenému masu

  4. Pozn.: Množství balzamikového octa, citronu a cukru si můžete upravit podle vlastní chuti. Ocet přikapáváme raději po troškách a postupně ochutnáváme, chuť octa je dost výrazná. Bulvy řepy použijeme menší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!