Salát z červené řepy a kozího sýra recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

tymián
3 ks rajče
olivový olej
100 g vlašské ořechy
čerstvá bazalka
3 ks červená řepa
200 g kozí sýr
balsamikový ocet
čerstvý baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou červenou řepu uvaříme ve vodě, poté ji oloupeme, nakrájíme na kolečka a naložíme do marinády, kterou vyrobíme z olivového oleje, bazalky, tymiánu a balsamikového octa. Řepu marinujeme 2 hodiny

  2. Poté řepu rozprostřeme na pekáč a 20 minut pečeme v troubě

  3. Mezitím smícháme baby špenát s olivovým olejem, bazalkou a balsamikovým octem

  4. Salát se špenátovými lístky servírujeme na talířky, poklademe nakrájenými rajčaty, upečenou řepou, nakrájeným kozím sýrem a posypeme vlašskými ořechy

  5. Salát z červené řepy a kozího sýra podáváme jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!