Salát z červené řepy a kozího sýra recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- tymián 3 ks rajče olivový olej 100 g vlašské ořechy čerstvá bazalka 3 ks červená řepa 200 g kozí sýr balsamikový ocet čerstvý baby špenát
Postup Salát z červené řepy a kozího sýra
Postup přípravy receptu
-
Čerstvou červenou řepu uvaříme ve vodě, poté ji oloupeme, nakrájíme na kolečka a naložíme do marinády, kterou vyrobíme z olivového oleje, bazalky, tymiánu a balsamikového octa. Řepu marinujeme 2 hodiny
Poté řepu rozprostřeme na pekáč a 20 minut pečeme v troubě
Mezitím smícháme baby špenát s olivovým olejem, bazalkou a balsamikovým octem
Salát se špenátovými lístky servírujeme na talířky, poklademe nakrájenými rajčaty, upečenou řepou, nakrájeným kozím sýrem a posypeme vlašskými ořechy
Salát z červené řepy a kozího sýra podáváme jako předkrm.