Šťouchané rozmarýnové brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 lžička sůl
1 kg brambory
100 ml olivový olej
150 ml zakysaná smetana
30 ml vinný ocet
mletý černý pepř
1 svazek čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a podélně rozkrojíme na čtvrtky. V osolené vodě je povaříme asi 3 - 5 minut. Pak je scedíme a necháme okapat a uschnout.

  2. Brambory dáme na plech, zakapeme kvalitním olejem a posypeme kmínem. Vložíme je do konvektomatu nebo do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme je asi 30 minut.

  3. Větší dávku oleje smícháme s vinným octem v poměru 3:1, prolisovaným česnekem a sekaným rozmarýnem. Upečené brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory a přelijeme je bylinkovým olejem. Pak šťouchané rozmarýnové brambory vložíme zpět do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi ještě 30 minut.

  4. Šťouchané rozmarýnové brambory podáváme se zakysanou smetanou nebo třenou nivou s máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!