Šťouchané rozmarýnové brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 lžička sůl 1 kg brambory 100 ml olivový olej 150 ml zakysaná smetana 30 ml vinný ocet mletý černý pepř 1 svazek čerstvý rozmarýn
Postup Šťouchané rozmarýnové brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a podélně rozkrojíme na čtvrtky. V osolené vodě je povaříme asi 3 - 5 minut. Pak je scedíme a necháme okapat a uschnout.
Brambory dáme na plech, zakapeme kvalitním olejem a posypeme kmínem. Vložíme je do konvektomatu nebo do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme je asi 30 minut.
Větší dávku oleje smícháme s vinným octem v poměru 3:1, prolisovaným česnekem a sekaným rozmarýnem. Upečené brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory a přelijeme je bylinkovým olejem. Pak šťouchané rozmarýnové brambory vložíme zpět do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi ještě 30 minut.
Šťouchané rozmarýnové brambory podáváme se zakysanou smetanou nebo třenou nivou s máslem.