Plněné vepřové řízky s nálevem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vejce
2 lžíce máslo
strouhanka
4 plátky šunka
2 lžíce hořčice
hořčice
400 ml voda
2 lžíce kečup
hladká mouka
olej na smažení
4 lžíce tvrdý sýr
mletý černý pepř
8 plátků vepřový řízek

Postup přípravy receptu

  1. Menší a slabší plátky z vepřového masa naklepeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na jeden plátek masa položíme silnější plátek šunky, kterou posypeme nastrouhaným sýrem. Plátek uzavřeme druhým plátkem masa

  2. Na plotně rozehřejeme pánev s olejem. Plněné řízky postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Pokud nedrží při sobě, přichytneme pomocí párátka

  3. Řízky smažíme z obou stran dozlatova a poté osmažené řízky ukládáme na plech či pekáček. Horkou převařenou vodu promícháme s domácím kečupem, hořčicí, máslem, solí a pepřem. Směs musíme dobře promíchat

  4. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Řízky přelijeme nálevem a pečeme z každé strany 10 - 15 minut

  5. Plněné vepřové řízky s nálevem podáváme teplé k hlavnímu chodu s jakoukoli bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!