Plněné vepřové řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vejce
100 g šunka
hladká mouka
sardelová pasta
3 plátky vepřová kýta
1 lžička čerstvá petrželka
strouhaná houska
mletý černý pepř
50 g tavený smetanový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky z kýty očistíme a tence rozklepeme

  2. Náplň: Šunku velmi jemně nakrájíme na kostičky a rozetřeme s taveným sýrem a jemně usekanou petrželkou

  3. Plátky masa lehce osolíme, opepříme a z jedné strany tence potřeme sardelovou pastou. Na jednu polovinu potřené strany dáme náplň, kterou překryjeme druhou polovinou plátku a vše pevně spojíme párátky

  4. Takto naplněné maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova

  5. Plněné vepřové řízky podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!