Šťouchané brambory po amsterdamsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

75 g slanina
- - sůl
60 g máslo
- - ocet
1 kg brambory
1 l mléko
- - pepř mletý
2 ks okurky sterilované
6 lžic cibulky nakládané
600 g kapusta kadeřavá
8 ks párky malé

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci v osolené vodě povařte asi 25-30 minut brambory a kapustu. V pánvičce orestujte na polovině másla plátky špeku/slaniny asi 2 minuty. Poté orestované plátky slaniny vyndejte a ve zbylém omastku pozvolna osmažte po obou stranách jemné párky. Cibulky rozkrájejte na čtvrtky a okurky na jemné plátky. Ohřejte mléko. Brambory rozšťouchejte s kapustou a promíchejte se zbytkem másla, troškou octa a teplým mlékem. Přidejte cibulky a okurky a dochuťte solí a pepřem. Na závěr vmíchejte jemné párky, orestovaný špek/slaninu a maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!