Šťouchané brambory po amsterdamsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 75 g slanina - - sůl 60 g máslo - - ocet 1 kg brambory 1 l mléko - - pepř mletý 2 ks okurky sterilované 6 lžic cibulky nakládané 600 g kapusta kadeřavá 8 ks párky malé
Postup Šťouchané brambory po amsterdamsku recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci v osolené vodě povařte asi 25-30 minut brambory a kapustu. V pánvičce orestujte na polovině másla plátky špeku/slaniny asi 2 minuty. Poté orestované plátky slaniny vyndejte a ve zbylém omastku pozvolna osmažte po obou stranách jemné párky. Cibulky rozkrájejte na čtvrtky a okurky na jemné plátky. Ohřejte mléko. Brambory rozšťouchejte s kapustou a promíchejte se zbytkem másla, troškou octa a teplým mlékem. Přidejte cibulky a okurky a dochuťte solí a pepřem. Na závěr vmíchejte jemné párky, orestovaný špek/slaninu a maso.