Steak z lososa na páře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 plátky citron
citronová šťáva
100 - 150 ml zeleninový vývar
1 lžíce panenský olivový olej
1 svazek čerstvý kopr
1 ks malá šalotka
2 ks filet z lososa bez kůže
200 g zelený hrášek (podle snášenlivosti)

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa očistíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a uchováme v chladu

  2. Šalotku oloupeme, velmi jemně nasekáme, spaříme vroucí vodou, necháme okapat a nasucho krátce orestujeme. Cibulka se nesmí připálit. Pak vmícháme hrášek, vše podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme, ochutíme Horalkou a krátce podusíme doměkka

  3. Do napařovacího hrnce vložíme zeleninový vývar nebo osolenou vodu, přidáme koření Horalka, bobkový list a snítky kopru. Vše zvolna přivedeme k varu a směs necháme zvolna probublávat nejméně 5 minut

  4. Mezitím na suché pánvi zprudka necháme z obou stran steaky zatáhnout, pak je potřeme olejem a přendáme do napařovacího hrnce. Lososa zvolna dusíme v páře. bude stačit 8 - 10 minut

  5. Steaky z lososa přendáme na nahřáté talíře, zdobíme plátkem citronu a snítkou kopru. Lososa podáváme s dušeným hráškem a gratinovanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!