Mexické rizoto z rýže natural recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 šálek pórek 1 hrnek rýže natural mletý černý pepř mleté chilli mletá kurkuma 0,5 konzerv sterilované fazole chorizo 0,5 balíčků zeleninová směs s kukuřicí
Postup Mexické rizoto z rýže natural
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme rýži - na 1 díl rýže dáme 2 díly vody a podle potřeby podléváme. Rýži dopředu neproplachujeme! Vaříme cca 30 minut a potom zabalené v utěrce dáme odpočívat do peřin. Cibuli nakrájíme nadrobno a pórek a chorizo (možno i maďarskou klobásu) nakrájíme na kousky
Na pánvi v rozpáleném oleji opečeme cibulku, nakrájený pórek a chorizo, až cibule zesklovatí a chorizo pustí pořádně šťávu, potom vsypeme zeleninovou směs s kukuřicí (mrkev, hrášek, kukuřice) a sterilované fazole a necháme pořádně prohřát. Následně vložíme odleženou rýži, osolíme, opepříme, podle chuti dochutíme chilli a kurkumou
Mexické rizoto z rýže natural pořádně prohřejeme, spojíme do jedné směsi a podáváme.