Mexické rizoto z rýže natural recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 šálek pórek
1 hrnek rýže natural
mletý černý pepř
mleté chilli
mletá kurkuma
0,5 konzerv sterilované fazole
chorizo
0,5 balíčků zeleninová směs s kukuřicí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme rýži - na 1 díl rýže dáme 2 díly vody a podle potřeby podléváme. Rýži dopředu neproplachujeme! Vaříme cca 30 minut a potom zabalené v utěrce dáme odpočívat do peřin. Cibuli nakrájíme nadrobno a pórek a chorizo (možno i maďarskou klobásu) nakrájíme na kousky

  2. Na pánvi v rozpáleném oleji opečeme cibulku, nakrájený pórek a chorizo, až cibule zesklovatí a chorizo pustí pořádně šťávu, potom vsypeme zeleninovou směs s kukuřicí (mrkev, hrášek, kukuřice) a sterilované fazole a necháme pořádně prohřát. Následně vložíme odleženou rýži, osolíme, opepříme, podle chuti dochutíme chilli a kurkumou

  3. Mexické rizoto z rýže natural pořádně prohřejeme, spojíme do jedné směsi a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!