Mexické pšeničné tortilly recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
150 ml voda
1 lžička prášek do pečiva
250 g polohrubá mouka
4 lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme měchačkou a poté vzniklou hmotu hněteme rukama, až je těsto hladké a nelepí se

  2. Těsto necháme 30 minut odpočinout a poté jej rozdělíme na 8 dílů. Jednotlivé bochánky vyválíme na tenké placky cca o průměru 20 cm

  3. Pánev lehce vytřeme olejem a rozpálíme, placky smažíme cca 30 sekund po každé straně. Při smažení zatlačujeme puchýřky, které se na plackách vytváří

  4. Hotové tortilly necháme zchladnout a plníme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!